nieuwsbrief

Hieronder kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief

 


We houden je graag op de hoogte! Vandaar deze nieuwsbrief. Bekijk de webversie

logo admiraliteit 1

Beste {{voornaam}}

Het naseizoen is weer begonnen. Tijd om jullie nog even te informeren over CWO en nautische opleidingen,

Oud of nieuw insigne?

Vanuit een aantal groepen is het verzoek gekomen om de oude (MBL) insignes te blijven gebruiken voor de behaalde CWO diploma’s.

Wij willen jullie graag die mogelijkheid bieden. Bij het opgeven voor de praktijkexamens kun je aangeven welke je wilt ontvangen.

Wil je geen insigne ontvangen, geef dat dan ook aan s.v.p.

Praktijkexamens
Dit najaar kan er weer afgevaren worden voor CWO Roeien III, CWO Kielboot III (Zeilen) en CWO Buitenboord III.

Voor CWO Kielboot III moet eerst een proefexamen gedaan worden. Dit wordt verzorgd door mensen uit de opleidingspool.

Hoe kunnen examenkandidaten worden aangemeld?
Stuur onderstaande Excel naar cwo@admiraliteit1.nl

Belangrijk is dat de gegevens kloppen en allemaal zijn ingevuld. Ook het emailadres van het lid is van belang. Dit in verband met een pilot die we doen met digitale vorderingenstaten.

aanmelding praktijk.xlsx

Opleidingspool Admiraliteit 1
Wil jij (zeil)instructeur voor je groep en de Admiraliteit worden?

Binnen de Admiraliteit hebben we sinds 2 jaar een opleidingspool voor het opleiden van Zi-3 (zeil)instructeurs. De opleidingspool neemt ook de proefexamens af voor CWO Kielboot III.

Wil je ook bij de opleidingspool komen dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van CWO Kielboot III
  • Je wilt zeilinstructeur worden
  • Je wilt je inzetten voor de opleidingspool en proefexamens afnemen bij andere groepen
  • Je bent 18 jaar of ouder (uitzonderingen zijn bespreekbaar)
  • Je bent super gemotiveerd
  • Bereid een VOG aan te vragen en te overleggen

Dan zijn we op zoek naar jou!

Meld je aaan bij cwo@admiraliteit1.nl

Opleiding tot wedstrijd- en protestcomitelid niveau 2

In een opleiding van een dag leer jij de basisprincipes van wedstrijd leiden.
Welke banen zijn er?
welke variabelen brengen de wind en stroom en hoe zien startprocedures er uit?

Na afronden van deze opleidingsdag ben jij Wedstrijdofficial 2.
De opleiding wordt afgerond met een certificaat Wedstrijdofficial 2.

Datum 6 oktober Inloop 9.30, aanvang 10.00, einde 16.30

Opleidingsmateriaal wordt voor elke deelnemer aangeschaft en lunch verzorgd.

Locatie is Scouting Nederland, Larikslaan 5 leusden Annuleren kan tot 1 oktober gratis, daarna betaal je 50% van de deelnemersbijdrage ivm gemaakt kosten. Heb je vragen? Dan kun je een mail sturen naar cwo@scouting.nl

Inschrijving kan via SOL: https://sol.scouting.nl/as/form/27215/participant/new

Landelijke training CWO – KBIV 2019
25 – 27 oktober

De training Kb-IV (CWO Kielboot 4 eigenzeilvaardigheid) wordt door het landelijk team Scouting Academy georganiseerd samen met een aantal CWO opleiders en instructeurs uit Admiraliteiten en de Zeilschool Scouting Nederland.

Er zijn 2 weekenden training gepland. In het eerste weekend word je op vrijdagavond rond 19.00 verwacht, dan is er meteen een theorie- examen welke hoort bij KbIV.

Op zaterdag ga je selectievaren om je huidige vaardigheden te laten beoordelen. Daarna kun je aan de slag om te oefenen met de vaardigheden die je nog niet volledig beheerst. Als je op niveau vaart, kun je op zondag examen doen of nog een dagje trainen.

Als je slaagt, melden wij jouw diploma aan bij CWO en ben je klaar om het traject naar I3 op te pakken. Indien je geen examen doet of het niet haalt, kun je deelnemen aan het 2e weekend.

Tussen het eerste en tweede weekend ga je dan zelf aan de slag met trainen. Op het tweede weekend kun je wederom komen trainen en op zondag examenvaren. Als je gezakt bent voor je theorie in het 1e weekend, kun je deze hier wederom herkansen. Indien je geslaagd bent voor je theorie, maar nog niet voor de praktijk, dan bekijken we nog of je jou op de vrijdagavond alvast extra kunnen laten varen en trainen. Dat hoor je tzt.

Datums van de weekenden 1e weekend: 25 t/m 27 okt, locatie is Scoutcentrum Harderhaven. 2e weekend: juni, (datum en locatie volgt zsm) Kosteloos annuleren kan t/m woensdag voor het weekend 23 oktober. ALs je daarna annuleert is er geen restitutie van het deelname bedrag mogelijk.

Je kunt blijven slapen. Wel moet je hiervoor zelf slaapspullen meenemen. Voor eten en drinken wordt gezorgd. De kosten inclusief examen doen, eten en overnachten, zijn €80,00 per weekend.

De training is in eerste instantie voor waterscouts met een CWO instructeursdiploma niveau 2. Als er plekken over zijn, dan worden ook deelnemers toegelaten die nog geen zeilinstructeur zijn, maar in alle gevallen moet je wel CWO Kielboot III hebben. Mocht je het 1e weekend meedoen, dan heb je voorrang op inschrijven voor het 2e weekend. De inschrijving daarvoor staat na het weekend open. Heb je vragen? Dan kun je een mail sturen naar cwo@scouting.nl

Inschrijving gaat via SOL: https://sol.scouting.nl/as/form/27278/participant/new

Landelijke training CWO – MB-IV
9 – 10 november 2019 en 22 mrt 2020

De training Mb-IV (CWO Motorboot IV Eigenvaardigheid) wordt door het landelijk team Scouting Academy georganiseerd samen met een aantal CWO instructeurs uit Admiraliteiten.

Je kunt meedoen als: Je bent in bezit van CWO Mb-III, Vaarbewijs II, Basiscertificaat Marifonie en minimaal 18 jaar.

Je levert uiterlijk voor 25 oktober je portfolio in. In de ontvangstbevestiging van inschrijving staat wat er in moet staan.

De training: Het eerste weekend is op 9 en 10 november 2019. Op de 9e wordt er vroeg in de ochtend verzameld in Dordrecht bij de Willem de Zwijgergroep III en van daar uit gevaren naar de Mafekinggroep in Raamsdonksveer. Hier vindt het avondeten en overnachten op wachtschip de Steur plaats. Op de volgende dag vaar je weer terug naar Dordrecht. Tijdens deze vaartochten komen de praktijkzaken aan bod die nodig zijn voor Mb-IV. Op de zaterdag wordt o.a. gekeken waar jij nog wat te leren hebt, zodat je op zondag daarmee aan de slag kunt gaan. Als blijkt dat jij alles in huis hebt voor je Mb-IV kun je op zondag examen varen. Indien je nog niet zover bent, kun je op 22 maart extra komen trainen, locatie wordt of Dordrecht of Raamsdonksveer.

Het 2e weekend is op 27 en 28 juni. Tussendoor kun je hopelijk op je eigen groep flink door blijven oefenen op de motorboot. Wederom in dit weekend hetzelfde programma als in het 1e weekend. Mochten er deelnemers van het 1e weekend slagen, dan kunnen er nieuwe mensen aan dit juni weekend mee gaan doen.

Kosteloos annuleren kan t/m woensdag voor het weekend begint. Als je daarna annuleert is er geen restitutie van het deelname bedrag mogelijk. Voor het overnachten moet je zelf slaapspullen meenemen. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

De kosten inclusief examen doen, eten en overnachten, zijn €80,00 per weekend inclusief de extra dag op 22 maart. Mocht je het 1e weekend meedoen, dan heb je voorrang op inschrijven voor het 2e weekend. De inschrijving daarvoor staat na het weekend open. Heb je vragen? Dan kun je een mail sturen naar cwo@scouting.nl

Inschrijving kan via SOL: https://sol.scouting.nl/as/form/27690/participant/new

We wensen jullie een mooi naseizoen toe!

Mocht je nog vragen hebben dan verneem ik die graag.

Met vriendelijke groet,

Wiebo Hobma
Coördinator CWO en nautische opleidingen

Deze e-mail is verstuurd aan {{email}}. • Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u cwo@admiraliteit1.nl toe aan uw adresboek.

Laposta e-mailmarketing